2020-10-24
呢间位于中环皇后大道中嘅西餐厅系一间食物用心制作嘅餐厅黎😎先讲环境佢嘅位置非常舒适☺️虽然店舖唔大但系服务同环境都好好 仲有露天嘅地方我哋叫咗个set dinner🥳🌟前菜拣咗法式焗田螺配黑松露及日式芥末茨茸呢款菜式非常特别🧐好少地方有得拣 田螺外层包着一层薄薄的酥皮 而面头就有好丰富嘅黑松露同埋日式芥末茨茸 食落非常香口 个日式芥末茨茸有啲似蒜蓉味🤣-🌟另外仲拣咗煎北海道带子配波兰汁带子系得一件但非常新鲜完全冇腥味 带子下面有块白萝卜 碟仲有啲波兰汁😉系有啲酸酸甜甜嘅 全部食材配埋一齐好match👍🏼-食前菜之前佢就会比一份沙律 🥗系蜜桃烟鸭胸沙律 啲鸭胸好香 啲沙律菜都好新鲜🥰配埋啲沙律醋一齐食好开胃💕-食完前菜之后亦都会每人有一碗龙虾汤 龙虾嘅味非常突出 食得出系用心煲出嚟嘅😊-终于到主食啦🌟拣咗个烤美国野鸡配烧薯呢只鸡好新鲜食落去啲肉都好滑系呢篇细只嘅鸡嚟嘅两个人食份量就啱啱好 唔会食到太饱 配菜呢就有烧南瓜同番薯🍠都烧得好好味 甜度适中🌟西班牙猪扒配香菇意大利饭猪扒虽然睇落去唔大 但两个人都够食嘅 佢块猪扒好好食😍肥瘦适中唔会话好柴 同样地都有啲配菜😛系烧南瓜嚟 至于个意大利
我哋叫咗个set dinner🥳
🌟前菜拣咗法式焗田螺配黑松露及日式芥末茨茸
🌟另外仲拣咗煎北海道带子配波兰汁
食前菜之前佢就会比一份沙律 🥗
终于到主食啦
🌟拣咗个烤美国野鸡配烧薯
🌟西班牙猪扒配香菇意大利饭
猪扒虽然睇落去唔大 但两个人都够食嘅 佢块猪扒好好食😍肥瘦适中唔会话好柴 同样地都有啲配菜😛系烧南瓜嚟 至于个意大利饭就煮得偏硬咗啲 有淡淡嘅忌廉芝士同埋菇味 口感偏清淡 🤓
🌟最后就黎到甜品 🍮
不得不提佢嘅雪糕系姜味嘅😆🙈好少食呢只味 都几特别🙈但就比较偏甜啲 所以中间有啲蓝妹酸酸地俾你中和下啲口感🤣 而且仲有两件朱古力蛋糕🍰佢有啲似平时食嘅拿破仑
最后呢个套餐会包两杯嘢饮我哋叫咗一杯冻柠茶同埋苹果汁🍹
整体而言呢间餐厅嘅食物都系贵精不贵多 佢嘅食物系用心同有质素嘅 但你就唔好预食到好饱啦😊