2018-04-09
其实已经去左两次食华嫂 决定一次过写哂第一次系平日去 个阵系一早九点几 好彩唔洗排队不过间店都就full 但不断有人入 食完个阵已经开始人龙出现 第二次都系平日去 因为闲日一定会超多人个日已经系朝早11点 睇图就知人龙既情况 日日都咁多人真系好厉害都要等左一个钟左右先入到去 好睇佢地都好识做 未入去之前已经逐个帮客人落定单(原来最好唔好后加单)两个人,第一日叫左既野食:每人一个招牌菠萝包,因为实在太吸引两个都唔想share 哈哈哈哈哈个菠萝包层皮好脆好香口,一朝早出炉系唔同d个块牛油好邪恶 但系绝对唔可以唔加牛油牛油令口感更好 加埋蕃茄又唔会成个感觉好油腻正正正正正同埋价钱合理(19$only)另外惊太饱 两个人share一碗鲜茄猪扒鸡翼通粉($46)个人真系好钟意佢个汤底 似由好多蕃茄煮成既汤底好新鲜 完全食唔到系用茄膏做汤底鸡翼方面 整得好入味 最爱卤水鸡翼猪扒只味都调得好出色 份量刚刚好两个人就咁就饱左 埋单都系 八十几蚊 相当抵食 同埋味道有保证第二次就叫左以下既食物啦鸡翼肉眼筋煎蛋冬阴公米粉冬阴公汤底好香 好适合香港人口味煎蛋煎咁靓真系好少见🍳 鸡翼同上次一样 无失水准男友就
其实已经去左两次食华嫂 决定一次过写哂
第一次系平日去 个阵系一早九点几 好彩唔洗排队
第二次都系平日去 因为闲日一定会超多人
个日已经系朝早11点 睇图就知人龙既情况
两个人,第一日叫左既野食:
每人一个招牌菠萝包,因为实在太吸引
两个都唔想share 哈哈哈哈哈
个菠萝包层皮好脆好香口,一朝早出炉系唔同d
个块牛油好邪恶 但系绝对唔可以唔加牛油
牛油令口感更好 加埋蕃茄又唔会成个感觉好油腻
正正正正正同埋价钱合理(19$only)
另外惊太饱 两个人share一碗鲜茄猪扒鸡翼通粉($46)
鸡翼方面 整得好入味 最爱卤水鸡翼
煎蛋煎咁靓真系好少见🍳 鸡翼同上次一样 无失水准
男友就叫左好普通既餐蛋面
佢要全熟蛋 佢话午餐肉同蛋都煎得恰好
连好普通既餐蛋面都系用心制作
由于好少见茶记有冻柠多 ($17)
所以叫左杯试下
份量都算大 不过就无咩太大特别