2022-09-06 415 浏览
收工见冇约人就去search 下上水有咩好野食,之后俾我发现到d特别野,就系呢间位于石湖墟市政大楼既明记美食,入面有个叫做菠萝蛋既物体,网上写就系用一块好薄既蛋皮包住个菠萝包,又好似几得意😎所以收工就狗冲,由火车站行去都一直有瓦遮头,唔怕哂,途经d商场又有冷气,都易行。去到明记美食,见有位就即刻坐低,净系叫左个菠萝蛋(因为谂住食完个菠萝蛋就去隔离食牛腩面),等左阵都有10分钟,就到左。其实心谂,点解整咁耐,人地黎迟过我都有野食紧🥲 黎左之后,我终于明点解!首先,个蛋皮非常薄,又唔老,咁煎系有一定既技巧。黎到已经切左,容易食。食落去好香蛋味,而且入面个菠萝包系㩒扁左黎烘到好脆,菠萝包个个面又甜甜地,味道其实有d似西多士,味道系夹既,都唔错几好味,又几特别。食完之后结果系滞既,22蚊就食到我好饱,唯有下次先再食牛腩面🤭

2022-09-03