2024-10-06 408 浏览
嚟开朗屏探阿妈,老公突然话想食pancake, 网上揾到Find the way, 虽然唔系喺我bucket list入面,但系见食评不俗,所以嚟试吓。一打开门,先至知原来咁细间,好好彩我哋即刻有位。我哋个座位对正男店员(老板?)冲咖啡个吧位,一路等一路欣赏老板冲咖啡,赏心乐事。 见到佢每个步骤都好细心好专业我要latte, 外面cafe嘅latte 一般都系好淡,甚至似水(连锁店通常都系咁),但系佢哋呢杯,饮第一啖已经有香浓咖啡味,一d都唔苦涩,我老公都话佢杯dirty都够浓,而且饮到尾都有啡味,呢一点出面大部分cafe 都做唔到!有饮开dirty 嘅朋友一定明白呢点。Pancake 一食就觉得好香蛋味!因为我怕肥,一开始拨开左旧牛油去一边,食食吓发觉原来旧牛油系咸牛油,配搭甜甜地嘅pancake 又几好味!所以最后都搽晒旧牛油!由于全店得八个位,好快满坐。我哋期间都有四个人要排队,不过等一阵就有位。临走时,老板帮我哋拉门,仲倾左一两句,好nice 呢啲用心小店喺香港好少见,希望佢哋继续努力做落去,我哋就可以嚟享受下有质素有heart 嘅咖啡同食物。

Pancake 一食就觉得好香蛋味!

2024-10-05
  • 枫糖浆松饼