2015-11-06
下午6点几, 本来想去食合成, 但经过呢间舖头, 见到门外贴住试业中, 而且除咗食糖水之外, 原来仲有一D即炸小食同埋热食, 店员见我企度睇就好有礼貎咁出来俾左张传单我睇, 横掂有点肚饿, 咪当俾个机会人试下啦!由于喉咙痛关系, 无叫炸小食, 但听店员讲芝士鱼旦同盐酥鸡系好多人叫, 下次先试!今次叫咗个吉列猪扒炒乌冬+汽水套餐$38, 同埋一件芒果脆脆$35。先说吉列猪扒炒乌冬, 猪扒够大够厚, 亦炸得松脆, 乌冬入面仲有少量红萝萄丝同埋火腿丝, 味道比很多茶餐厅好, 加埋汽水先$38其实吾算贵, 同区来说除了麦当当之外, 好难找到40蚊楼下又能够医饱肚芒果脆脆, 原来即系芒果班戟, 但佢地会将班戟雪到变冰条咁冻, 然后炸一炸, 咁个班戟表面就系热同脆, 入面就仲好冻, 几得意, 但如果吾系即刻食, 个皮就会淋咗, 咁就无咁好食了, 一定要即食。餐牌上, 其实相片不多, 而且都几多字, 要花一点时间去睇
题外话/补充资料:
其实坐得几舒服, 可能新开无咩人识, 如果想坐得舒服倾下偈, 吾想赶头赶命, 都系吾错既选择