2015-10-29 510 浏览
究竟爱丽丝梦游仙境同晚餐有咩关系?呢间餐厅个名系爱丽丝梦游仙境,今晚走去睇吓有几仙境先!餐厅都算近地铁站嘅,但系因为唔系地舖嘅关系,都要揾一揾.一入到去唔系仙境?系万圣节!!成间餐厅都系万圣节嘅布置,好有万圣节嘅气氛!Set dinner 系万圣节套餐,但今日好想食意粉,餐厅嘅意粉仲要系手造意粉,所以就叫左个鹅肝牛肝菌手工蛋面试下,另外要咗个烤鸡凯撒沙律.沙律比我预期中既分量大,烤鸡煎得好香口,但又唔会干争争咁样唯一嘅缺点就系沙律汁同d菜捞得唔系好匀,整体黎讲都好好!鹅肝牛肝菌手工蛋面,原件鹅肝系蛋面上面,牛肝菌分量都唔少,成个意粉充斥住牛肝菌味,加埋鹅肝,简直无得输!侍应之后向我哋介绍甜品,我拣咗香蕉朱古力挞.以为只系一件挞点知上到台原来系一个四吋圆形嘅挞,份量系出呼我意料之外既多!呢个挞就系今晚嘅亮点!甜忌廉下面就系香蕉系密麻麻嘅香蕉同舖满咗个挞,香蕉下面系朱古力酱,个挞底非常非常之松脆,真系好食到不得之了!我相信呢间餐厅嘅甜品应该其他都会做得好出色,所以下次我谂我会为咗甜品而黎再食过!
餐厅都算近地铁站嘅,但系因为唔系地舖嘅关系,都要揾一揾.
题外话/补充资料: 侍应服务非常周到,每道菜之间都会换过新嘅碟.
2015-10-26
  • 香蕉朱古力挞