2012-05-06 135 浏览
去到九龙城食晚饭, 无理由唔食埋甜品先走既平时见呢间好多人等位, 今次9点几都 无 人 等, 终于可以一试啦.我地叫左Crème Brulee 同埋apple pie,唔驶10分钟就有得食啦, 未食只系睇外表, 就已经感受到甜品师傅的用心啦, 师傅会为每碟甜品用朱古力画上不同的图案, Crème Brulee 旁有小鸡, apple pie 旁有大花花, 偷望隔壁台, 仲有好可爱的小狗啊! 不知道每日师傅要画几多幅画呢?欣赏完外表, 就要欣赏内涵喇. Crème Brulee 的蛋真系好香好滑, 可惜上面的strawberry 太酸了, 即使连埋焦糖食都中和唔到d 酸味, 最后唯有放弃strawberry了.Apple pie一切开已经好香苹果味, 而且够热, 将一些雪糕加上apple pie 上入口, 一冷一热十分好吃,唯一美中不足系:apple pie 内的只是苹果酱, 并无苹果粒的, 所以入口后既感觉就只是:雪糕 酥皮 & 酱有点美中不足呢.....下次应该会试它的心太软, 我见有好几台人都有叫呢~~
去到九龙城食晚饭,
无理由唔食埋甜品先走既
平时见呢间好多人等位,
今次9点几都 无 人 等, 终于可以一试啦.

我地叫左Crème Brulee 同埋apple pie,
唔驶10分钟就有得食啦,
Creme Brulee
Apple Pie
未食只系睇外表, 就已经感受到甜品师傅的用心啦,
师傅会为每碟甜品用朱古力画上不同的图案,
偷望隔壁台, 仲有好可爱的小狗啊!

不知道每日师傅要画几多幅画呢?

欣赏完外表, 就要欣赏内涵喇.
Crème Brulee 的蛋真系好香好滑,
最后唯有放弃strawberry了.

Apple pie一切开已经好香苹果味,
而且够热,
所以入口后既感觉就只是:雪糕 酥皮 & 酱
有点美中不足呢.....

下次应该会试它的心太软, 我见有好几台人都有叫呢~~

2012-05-01
$40 (宵夜)
Creme Brulee
Apple Pie