2017-02-28 494 浏览
去完朋友屋企玩, 他带我去食日本野, 因为他平时食开感觉OK原来系个新浦岗广场入面, 商场比较静, 未够夜晚8点, 已经好多收左铺, 朋友唔讲, 我真系唔知有间日本野店铺不算大, 但都坐满了一半客人叫左D 刺身, 寿司 & 烧物Share 食, 朋友推介馒鱼寿司原本想点赤龙寿司, 但想饱肚D, 拣左个赤龙卷配料都几丰富, 有虾, 海胆, 蟹籽, 虾都几大只寿司饭软硬适中, 和白芝麻混合海胆无腥味, 几样材料配搭起黎, 整体几新鲜和有创意, 值得一赞o既系连虾头都炸埋俾你, 食得唔好嘥巨馒寿司, 份量几大条, 够厚身, 几有霸气, 大条到完全盖住寿司饭味道不错, 烧馒鱼汁又甜又香次次食日本野都会叫玉子, 不过呢度玉子寿司一般, 玉子有D 干, 好彩味道都可以油甘鱼&带子刺身, 切得几厚身, 两款相比下, 油甘鱼几抵食, 新鲜度OK烧鸡翼, 简简单单加盐烧, 不过烧得有心机, 外皮烧得好脆, 好Juicy, 鸡翼仲几大只烧鸡肾串, 干身又爽口, 调味都做得几好烧比目鱼, 起晒骨, 鱼肉嫩滑又厚身, 个汁甜甜地, 好味~老板好好人, 请我地饮红萝卜粟米汤, 好有家既味道

店铺不算大, 但都坐满了一半客人

原本想点赤龙寿司, 但想饱肚D, 拣左个赤龙卷

配料都几丰富, 有虾, 海胆, 蟹籽, 虾都几大只

寿司饭软硬适中, 和白芝麻混合

赤龙卷

味道不错, 烧馒鱼汁又甜又香
巨鳗寿司
玉子寿司
油甘鱼, 带子刺身
烧鸡肾串, 干身又爽口, 调味都做得几好
西京比目鱼
老板好好人, 请我地饮红萝卜粟米汤, 好有家既味道
赤龙卷
巨鳗寿司