2018-11-29 150 浏览
鸟华亭系日本人开嘅拉面店,所以啲拉面系正宗啲嘅👍😄成间铺比我嘅感觉好亲民、系一间好有心嘅小店。我叫咗一碗至极鸡白汤拉面,汤底非常浓郁、好好味!而且面底可以自由选择,我就拣咗硬身𠮶款,食落去唔会「林啤啤」,有「咬口」的拉面配搭浓郁的鸡汤味,真系好好食、好满足! 而且鸡肉系拣咗鸡胸嘅位置,煮得好软林林,食落去就啖啖肉,好juicy,成个拉面嘅层次又升华了😌原来成间铺头都系以「食鸡」为主,所有拉面都有「鸡」嘅元素。女朋友叫咗鱼介鸡白汤拉面,碗面嘅汤底俾我个碗更加浓郁,因为多咗鱼介,所以成碗汤会更加鲜味。佢个碗面都有鸡胸肉、流心蛋,配搭起上嚟好丰富!而女朋友同我都钟意食硬身嘅面,佢话配搭系呢个汤底,样样野都系好夹!另外叫咗一份鱿鱼酥,外面脆、里面软,好味😋😋😋返工返左成日,夜晚同女朋友食到呢碗拉面真系好满足、好开心!温馨小店,唔会赶人走,慢慢食、慢慢倾计,正!