2023-12-21 40 浏览
厨师真系好细心同用心!佢地唔止会做出好味嘅菜式,仲会细细心心咁介绍每一件寿司嘅来源同种类。每一个细节都令人惊喜!今次同屋企人系半岛酒店庆祝生日~ 餐厅嘅服务真系一流,而且厨师嘅菜式更系无得挑剔!尤其系季节限定嘅枫叶甜品,真系精致得令人舍唔得食。最令我哋印象深刻嘅前菜有炙烧白子同黑松露茶碗蒸龙虾。炙烧白子嘅味道好特别,入口即化,令人回味无穷。而黑松露茶碗蒸龙虾就更加豪华,龙虾肉鲜嫩多汁,加上黑松露嘅香气,真系好满足!仲有鱿鱼寿司,佢将鱿鱼切成饭丝嘅样子,真系好特别嘅刀工!鱿鱼嘅鲜味配上少少盐同埋切成饭丝嘅刀工,味道真系好好!深海池鱼都好好味好新鲜!醋青鱼同白板昆布一齐食,尝试出嚟嘅味道酸酸地好特别,醋青鱼嘅酸味同昆布嘅风味真系好搭配!帆立贝绝对会令人赞不绝口!超级新鲜好味!当然唔少得池鱼同吞拿鱼,池鱼爽口,吞拿鱼更加左赤身酱油,带出鱼嘅鲜味,令人回味无穷。最后一款半肥瘦中拖罗真系好美味!脂肪均匀感入落口入边真系好好食!到最后仲有超级丰富嘅海胆!大大件入口即溶

帆立贝绝对会令人赞不绝口!超级新鲜好味!

到最后仲有超级丰富嘅海胆!大大件入口即溶