2020-06-09 126 浏览
放工早左, 落左元朗揾食, 行到见到细细地既小店, 刚刚6点开晚市, 就入左去店内两个职员, 虽然系开放式厨房, 但都唔会好热, 座位安排都舒适, 一心黎食晚饭, 所以好快叫左两个定食, 一个系和风牛肉, 另一个吉列猪扒配滑蛋, 黎到见样子靓靓, 有汤有茶, 餐具亦是日本风的木制餐具, 店主好有心讲返食物, 同朋友share咁食, 两个都试左, 和风牛肉偏甜的, 我个人好中意, 因为日本的牛肉饭就是甜甜的好吃, 牛肉满满的够多, 另已附有牛肉汁自己落, 中意加几多就几多, 跟住黎到吉列猪扒配滑蛋, 超超超超超推介, 猪扒刚炸起, 好香好脆, 但唔会好干, 可以因为配滑蛋, 蛋是甜甜的, 好滑, 绝对系小店先会做到的水准, 用心制作定食配的面豉汤好足料, 诚意之作,价钱都系$5x 一个定食, 整体份量亦够大, 一定食得饱, 店以「稚」为名, 室内有动漫图画, 都好吸睛~~

和风牛肉定食
吉列猪扒配滑蛋定食