2020-09-08
小妹一直系米线控,外出一定选米线,朋友住附近话一定要食依间小店,因为佢话米线出色,但小食都好食到停唔到口! 我柯打咗老酱牛肉,卤水鸡肾,菜肉饺小辣麻辣米缐,朋友叫咗韮菜饺BB辣薯粉另外,柯打咗香草鸡翼3只,蚬介鲮鱼球,冬菇花胶,冻柠宾加柠乐,2个女仔食咁多,太过份!我哋嘅麻辣米线,色香味俱全,每碗都有秘制肉碎,芽菜,韭菜加腐竹,麻香叹鼻,汤头香浓,我哋互相交换配料一试,人手包韭菜饺不只大粒到成只匙羹咁大只,菜肉比例一流,但我俩更爱菜肉饺,较清甜,爽口同爆汁,一问老板原来系用椰菜包一定要大力推介!小食更正,香草鸡翼的炸浆好特别,似爆谷加鸡翼,脆卜卜又好入味蚬介鲮鱼球十分弹牙,浓厚的鱼肉味,不似一般的只有粉味欠鱼味冬菇花胶炆得好入味同冧滑,食完好似食咗好多骨胶原落肚我俩食得好饱好满足,仲冇食完味精好口渴嘅感觉,下次要再encore
蚬介鲮鱼球十分弹牙,浓厚的鱼肉味,不似一般的只有粉味欠鱼味
冬菇花胶炆得好入味同冧滑,食完好似食咗好多骨胶原落肚