2016-10-25 2071 浏览
跟朋友聚会初到这里, 餐厅布置都很日式。四周都有很多贝壳 ~~~因为是朋友发板 所以吃什么也不太清楚。一行六人。餐厅地方比较细 如果再多D人我谂已经可以包到场了。海胆一碟 每人有一碗白饭自行配食。其实唔止食物有心思, 用嘅碗碟都好靓 张台听服务员讲要几万蚊 叫我地唔好将食具乱放 真系好高贵每人一大只虾。详细唔记得系咩名堂。啖啖肉 好鲜味。中间的蕃茄好特别 系劲甜劲甜架!品种系少见的.. 但系我又唔记得左。放外的是鱼 第一眼以为是牛。好多鱼我都未听过未食过, 所以今晚是个好好的机会呢度有4款鱼 系由师傅睇下当日有咩新鲜的... 说实话 呢4款我咁大个女都未食过 真系见识太少了。有淡至浓味 伴碟的是黑蒜 意外地好食 好受我地欢迎呀~长脚蟹卖飞佛~师傅即拆架 俾埋手套~咁就唔会整污糟对手啦~今晚嘅主角黎啦~夜光贝螺肉 上面仲有金箔架!口感都系比赛爽口,味道比较鲜甜D~同普通螺片系有分别嘅~最后就系呢个温泉蛋寿司啦~呢道茶我冇试到 因为实在已经太饱。朋友说一啖食落嘅感觉系用"满足"黎形容。

海胆一碟 每人有一碗白饭自行配食。
每人一大只虾。详细唔记得系咩名堂。啖啖肉 好鲜味。

放外的是鱼 第一眼以为是牛。

好多鱼我都未听过未食过, 所以今晚是个好好的机会
有淡至浓味 伴碟的是黑蒜 意外地好食 好受我地欢迎呀~
长脚蟹卖飞佛~师傅即拆架
俾埋手套~咁就唔会整污糟对手啦~
今晚嘅主角黎啦~夜光贝螺肉 上面仲有金箔架!

口感都系比赛爽口,味道比较鲜甜D~同普通螺片系有分别嘅~
最后就系呢个温泉蛋寿司啦~