2022-08-31
机缘巧合走咗入呢间餐厅,遇到一间用心既餐厅。menu d菜式名好特别,例如有小学鸡(烧春鸡),而老细又好有心机同我地介绍,每一款都会话俾我地知佢去边入货,例如今日系入左咩位置既牛扒、水果会专程去果栏拣,用黎整special drink,唔系日日都有。啖啖围住你-就系每一啖都有蟹膏蟹肉既意大利饭,咁讲好似好夸张,但真系我食过既蟹肉饭或意粉最浓郁之一。一上枱已经好香,细细食一啖都可以食到蟹肉,个意大利饭都口感都啱啱好,有少少口感,但唔会太硬似未熟。雨夜屠夫好推介-今日就介绍左封门柳比我地。本身我都钟意食封门柳,够牛味、偏软嫩。而且今次餐厅煮得好好,外面煎都有啲焦脆,但又保持返内里juicy。之后我叫左杯Affogato,雪糕系用Movenpick既云呢拿雪糕,再加埋特制既espresso,espresso 比平时饮再浓缩,而且比较偏酸,单饮接受唔到,但沟埋落雪糕又中和左。今次呢间餐厅系意外惊喜,可以再去食😋
今次呢间餐厅系意外惊喜,可以再去食😋