2017-11-09
又一平价晚餐之选!在以前awakening嘅旧址!menu选择不多,得2页纸,价钱$68-$88,+$20有餐汤、蒜蓉包同饮品,黑板上仲有几道特色菜,例如猪肋排、肉眼扒、猪手等。店员先送上蒜蓉包,蒜蓉包外层香脆,内里软熟,入口蒜蓉香味洋溢,好食。萝卜忌廉汤平凡中见惊喜,萝卜味道香浓突出,味道天然,真材实料,忌廉汤稠度亦岩岩好,唔会太稀或太杰。见到隔离枱点佐慢煮原只德国咸猪手($168),猪手好大只,份量好足,外皮硬脆,内里肉质嫩滑,啖啖肉😚个蜜糖芥末酱系小店秘制,但我觉得唔洗蘸仲有肉味!配菜嘅薯条超好食,热辣辣,软绵绵兼薯味十足,有惊喜!忌廉汁蟹肉干果饭($88)都唔错。饭比较湿润,但唔会好漏,可能因为加入唔同nuts食落更加有口感,亦减低腻感。蟹肉唔系睇到好多,但蟹味都算突出,整体我觉得$88都收货有余。见到隔离枱点埋猪肋骨 ,卖相非常吸引!下次再来试试!
见到隔离枱点埋猪肋骨 ,卖相非常吸引!下次再来试试!