2018-09-16 334 浏览
约左朋友收工系铜锣湾食饭,想食越南野,揾到哩间店试下。店面清新整洁,坐落都好舒服。生牛肉汤河我试左少少,汤系好香味道好浓,而且同D香料既搭配啱啱好。因为一个月之前去过越南,哩碗河一D都唔输蚀架~鸡肉串烧捞檬粉因为天气闷热,就点左个檬粉,谂住酸酸地开胃D。串烧上台时系啱啱烧好,仲热辣辣既,我觉得烧得啱啱好,面干干地,咬落系仲有肉汁既。檬粉就正常水平,而配菜都够多。不过我就食剩半碗,因为两个人仲点多左个法包来试。登凳~就系哩个叉烧法包啦哩个系老板同我地推介既。我觉得真系好值得试丫。法包干身又有少少脆,夹住叉烧同一堆配菜,好好味,口感又丰富又爽口。食到中间食到一个酱系有D辣辣又有少少酸甜,好惹味。而朋友话食唔到,可能佢果半件咁啱无XD 太可惜啦,哩个酱我觉得系令个包加左分添~总结:系一间俾心机既高质小店,十分推荐个法包!😆

生牛肉汤河

鸡肉串烧捞檬粉

登凳~就系哩个叉烧法包啦

总结:系一间俾心机既高质小店,十分推荐个法包!😆
2018-09-13