2018-06-04 132 浏览
朋友介绍「皇茶冰室」的奶茶非常好饮,咁啱路过所以决定一试!店舖嘅装修有别于其他传统嘅冰室,时尚简约,座位既空间非常松动!店员嘅态度好热情,不停介绍好食嘅食物俾我,都好有礼貌!午餐时段到冰室,点左一下「鲜茄焗猪扒饭」😍餐厅完碟𩠌上,热辣辣香喷喷,饭上面铺上一层芝士,鲜茄汁同埋大大块厚猪扒,外表非常吸引!店主仲好细心照顾到一啲好钟意食芝士嘅人,另外送上芝士粉(第一次食冰室可以自己落芝士粉)!芝士同鲜茄汁加埋饭非常好食,味道唔会太酸,而饭系粒粒分明嘅炒饭,非常可口👍🏽厚切猪扒嘅肉质非常嫩滑,唔会干争争之余,系成个饭嘅精髓!另外,男朋友点左「焗咖喱牛腩饭」,个饭一黎到已经闻到好香嘅咖喱味,佢嘅咖喱味香浓之余带有小小辣,令咖喱味道更为突出!牛腩份量多而且恔得林容易入口,配上干身嘅饭粒,非常可口👍🏽估唔到冰室嘅焗饭质素咁高,非常推介!最后,终于饮到朋友所推介嘅奶茶!虽然外表平平无奇,但系饮落就知道茶同奶嘅份量掌握得好好,茶味香浓得来又滑,冰块数量唔会太多之余,甜而不腻👍🏽果然系冰室嘅招牌奶茶!奶茶迷不妨一试!

2018-06-01
  • 鲜茄焗猪扒饭