2018-05-10
今日行完街街同朋友食埋晚饭, 行入女人街见到呢间专食蛋包饭既餐厅, 入到去有礼既老板娘带到我们到坐位上, 她也介绍了今日是日餐汤系忌廉粟米汤, 我们也望望餐牌, 原来不单只蛋包饭, 原来仲有意粉选择. 我地加左$10要左餐汤, 味道好似日本个只粟米汤, 哈哈…..好香好甜, 但原来老板兼大厨自己用粟米打成汤的. 除左味道, 这个碗都很有特色, 正面望系一个桃, 反转来望系一个心型, 哈哈很有心思呢.蛋包饭点左和风鳗鱼芝士蛋包饭$98, 蛋味浓而且香滑, 鳗鱼也很大条的哦, 切开蛋裹面仲有好邪恶既芝士, 鳗鱼,蛋,芝士,饭一齐放入口感觉好丰富呢.和风海鲜卡邦呢意粉$68, 材料丰富, 有八爪鱼粒粒, 蚬肉, 蟹柳, 烟肉, 磨菇等等……..意粉软硬度适中, 最爱呢个卡邦尼汁, 还加上了芝士, 令到味道更香浓. 我还加了糖心蛋.小食叫左蜜糖香草炸鸡翼$34, 有4只, 香滑多汁.而饮品方面叫左柚子蜜青柠檬梳打 & 水蜜桃梳打, 唔会太甜, 而且唔会有药水既味道, 正!!
小食叫左蜜糖香草炸鸡翼$34, 有4只, 香滑多汁.