2019-03-17
店内环境好新净亦坐得舒服,暖色系嘅装修风格仲好有家的感觉添!呢度嘅晚市套餐每月会转一次,每道菜式都好花心思,会见到有唔同天然颜色嘅素菜。食材系新鲜即日买,所以记得要早一日预订啊,Walk in客未必有位。而有部分菜式会用到葱、蒜、蛋、奶同芝士烹调,食全素嘅就可以订座时通知一声,佢地就会另作安排都几贴心。饮品系蜂蜜杞子黄金牛蒡茶,一坐底就会比你,可以饮成餐,唔够可以添。前菜小食总共有4款,糖醋渍紫高丽菜切成丝状,食落仲「霎霎声」好爽口,酸酸甜甜好开胃!左边系罗勒蕃茄蔬菜丸子,面包上面有一块罗勒叶,而叶上面就有自家制嘅蔬菜丸子,丸子偏腍身,我用咗匙羹整扁佢再铺喺面包上面食;中间系韩式辣酱豆腐伴果仁碎,只有好轻微嘅辣;右边就系酱烧杏鲍菇秋葵串!烤南瓜藜麦葵花籽沙律,烤南瓜够甜同腍身,羽衣甘蓝面头加上藜麦同葵花籽,再加埋自家调配嘅蜜糖芥末酱,我几钟意!牛油豆蔬菜浓汤配脆卜卜嘅面包条同面包。黑松露芝士炸薯球外面嘅炸粉非常之薄,唔会太热气,而里面嘅薯蓉好滑,薯蓉里面再包住芝士同黑松露酱,正!黑芝麻香菇海藻荞麦珍珠饭老板话系用菇水喺饭煲煮,所以带有菇香味,饭里面都有各种菇。甜品系红枣莲子百合炖桃胶,
牛油豆蔬菜浓汤配脆卜卜嘅面包条同面包。
甜品系红枣莲子百合炖桃胶,味道唔算好甜,成个糖水最甜系粒红枣。
餐厅都有小卖部,有黑松露酱、藜麦同牛蒡茶卖等等。