2020-06-06
朋友初做业主当然要上佢屋企踩一踩场,参观完朋友到当然要佢带我去荃湾食下好西,今次佢带左我去一间叫marker house既西餐厅试下.餐牌既选择虽然唔算话好多但胜左足够,有齐扒类,意粉饭同pizza.今次我就试左罗勒蒜片西班牙辣肉肠pasta,再加一份是日餐汤同沙律.先上既系是日餐汤同沙律,上枱既盘分开2格同时放上餐汤同沙律十分放便简约.沙律用上醋汁做dressing酸酸地好开胃,而且沙律菜想几新鲜入口带有水份唔会干同带苦涩味.是日餐汤系忌廉南瓜汤,入口够滑无渣,内里带点鱼肉够香又唔会腥.罗勒蒜片西班牙辣肉肠pasta味道好有水准,扁意粉煮得够熟得黎又唔会淋,微硬身咬落更爽弹.罗勒蒜皮味好香,意粉吸晒蒜香味同辣肉肠既油香烟熏味,入口带微辣而且辣肉肠既油香令意粉更滑.
沙律.