2023-09-20
自疫情后,好多人都改变咗生活模式。钟意玩桌游的我都唔例外,由cafe转移咗系屋企玩。不过屋企空间有限同桌游款式冇咁齐全,一班人始终都系系cafe玩开心好多🥰今日就相约桌游脚去旺角探探路,揾间有feel嘅楼上cafe 做之后嘅聚脚点😆AnyMomentCafe地点旺中带静,油麻地港铁站步行三分钟左右就到,非常方便。不过Cafe位于既商厦入口就有啲隐蔽,一不留神好容易会错过咗个入口一上到cafe 就见到好多Board games放咗系柜上,即时心心眼😍由于我地一早经电话订位,所以唔怕会冇位😎我地入座时间系平日夜晚七点,cafe已经接近坐满,所以建议早少少打电话去订位,经电话订位仲无时限添👍🏻Cafe 环境阔落,卡位大约有四张,每张大概坐到四至八人,好适合一班朋友上黎玩❤️地中海香蒜鸡柳意粉$138鸡柳用上香蒜烹调,肉质嫩滑入味😋意粉软硬适中,而味道带点独特嘅香草味,似唔辣既冬荫功香味,惹味非常🥰好奇一问,原来香草系老板亲手种植,可见老板对自己既食材相当有要求。强烈推荐呢道意粉,评价极高👍🏻拿破伦肉酱烟鸭胸螺丝粉$138鸭胸油脂丰富,味道浓郁多汁,肉质弹牙。螺丝粉表面舖满芝士粉,而肉酱份量十足
地中海香蒜鸡柳意粉$138
拿破伦肉酱烟鸭胸螺丝粉$138
鸭胸油脂丰富,味道浓郁多汁,肉质弹牙。螺丝粉表面舖满芝士粉,而肉酱份量十足,确保到每啖意粉都带有肉味香浓既肉酱
瑞士鸡翼$61
鸡翼经甜甜瑞士汁慢煮而成,滋味肉嫩。👍🏻
薄荷朱古力(跟餐+$13)
清新薄荷味配上浓郁朱古力,甜而不腻
苹果玫瑰花茶(跟餐+$18)
苹果生津润肺,花茶口感甘甜,够晒养生
Cafe 整体感觉似去咗朋友屋企咁,老板热情好客,感受到Cafe 诚意满满,打破咗我一贯觉得桌游cafe只有颓食既印象。而桌游种类繁多,环境宽敞舒适,就算唔玩桌游只系想食饭倾计既都非常合适。总括黎讲,AnyMomentCafe 系一间值得推介既楼上cafe😆