2022-08-09
点样食推介✨⭐️用心经营食材高质嘅小店💕⭐️⭐️适合生酮及低糖饮食人士⭐️⭐️西营盘cafe⭐️Silver Lining Coffee Workshop 地址:西环第二街1号东祥大厦地下B号舖🍖Keto Brunch $122 (8/10)好欣赏依间cafe会推广原型食物同生酮依d健康饮食💕,唔知大家出去食饭会唔会食完饱饱济济咁觉得好唔舒服,我就出街食得多😂,真系难得有一餐食完系觉得精神爽利,依个系我比咁高分嘅其中一个原因💕,仲要feel到店主对咖啡真系好用热诚,你问佢咩咖啡问题都可以解答到你🤣,系度食野会有种唔识形容嘅亲切感~推介推介~可能你望到依碟疑似系普通All day Breakfast会觉得冇特别,但我会话系出面好难揾到食材咁高质嘅cafe,依个keto brunch价钱绝对同佢嘅质素成正比,个慢煮鸡胸肉质嫩滑,只系用左d盐、黑椒同香草去调味已经好食,烟三文鱼来货高质,系我系cafe食过最重鱼油香嘅烟三文鱼😂😂,牛油果样够靓仔熟度又啱啱好👍🏻,个炒啡菇就系简单嘅好味,至于个沙律就系用苹果醋去调味又够清新~食完成碟野够饱之余又冇负担👍🏻,weekend食完真系可以start到个good
⭐️用心经营食材高质嘅小店💕⭐️
⭐️适合生酮及低糖饮食人士⭐️
⭐️西营盘cafe⭐️
Silver Lining Coffee Workshop
地址:西环第二街1号东祥大厦地下B号舖
🍖Keto Brunch $122 (8/10)
可能你望到依碟疑似系普通All day Breakfast会觉得冇特别,但我会话系出面好难揾到食材咁高质嘅cafe,依个keto brunch价钱绝对同佢嘅质素成正比,个慢煮鸡胸肉质嫩滑,只系用左d盐、黑椒同香草去调味已经好食,烟三文鱼来货高质,系我系cafe食过最重鱼油香嘅烟三文鱼😂😂,牛油果样够靓仔熟度又啱啱好👍🏻,个炒啡菇就系简单嘅好味,至于个沙律就系用苹果醋去调味又够清新~食完成碟野够饱之余又冇负担👍🏻,weekend食完真系可以start到个good morning🫶🏻
🍖Bagel Brunch $98 (7.8/10)
依个brunch价钱就再宜人d,但就少左牛油果同个慢煮鸡,就依然有啡菇、烟三文鱼同埋沙律,比较啱bagel控嗌~其实bagel就唔算话好食到飞天个款,但我会话都系唔错嘅选择,里面个朱古力流心苦苦地咁几好食,最重要系个bagel有烘热过(试过系d cafe食过又冻又硬嘅bagel😑),用心嘅小店就系每个细节都会做好🫶🏻
🍖Authenic Tiramisu $60 (7.8/10)
一贯佢地健康饮食嘅风格,依个tiramisu绝对比平时嘅更加轻盈无负担💕,唔知佢地可以点做到d手指饼咁松软( ̄∇ ̄),咖啡同酒嘅浓度适中(我唔钟意依两样嘢嘅人都觉得好食),甜度都啱啱好,一个人ko晒真系冇难度
🍖Espresso Tonic $45-10= $35 (7.5/10)
嗌份brunch野饮就可以减10蚊🫶🏻,我就唔饮咖啡🤣,男朋友话都唔错,我就觉得佢d咖啡定价比其他cafe平,抵饮💕
🍖Honey Lemon Soda $45-10=$35 (7.2/10)
依度饮咖啡平过其他野饮😂,flat white单买都系38蚊杯,我都系建议大家饮咖啡🤣🤣,依杯蜂蜜柠檬梳打都做左佢本份嘅
回头指数: 🍧🍧🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指数: 🧎🏻♀🧎🏻♀️️🧎🏻♀️🧎🏻♀️ (满分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
有时去cafe未必一定为打卡嘅(依度嘅tiramisu都值得打下卡架🍦),有一间可以俾你静静品尝咖啡同食得健康嘅cafe都系一个好选择💕