2024-04-21
好少赞粉面店,但我同朋友食完觉得有惊喜!✨️骟牯牛肉面正常粉面店嘅饺子、丸类、牛腩等一样有,但特别在竟然有骟牯牛,姐系阉割公牛,呢款牛一向供应量少比较矜贵!既然每日限量又未食过当然叫一碗,肉纹明显保持粉色,牛味甘香,质感特别嫰😍 汤底标磅每日熬制18个钟,的确好浓郁!幼面完全无碱水味! ✨️牛坑腩河粉牛坑腩脂肪唔多但肉味最浓,腍得黎有嚼口,另外不得不赞个河粉,幼身超超超滑!! 萝卜无渣劲清甜😍炸鱼皮 最钟意无骨炸鱼皮,净食脆卜卜,但我最钟意沾两三下汤微微脆先食😋 后来埋单时老板问好无食,言谈间得知原来呢款河粉挑选咗好耐先入货,而骟牯牛即使成本昂贵都专登入货,听完觉得老板除咗健谈,仲系一个肯花心机、对食材有要求既人,印象深刻!走时仲教我地点行去铜锣湾。
✨️骟牯牛肉面
✨️牛坑腩河粉