2019-12-17
🐷🐷🐷🐷因为要赶fyp,所以一直想揾一个环境chill啲静啲无咁迫既cafe坐底食下野做下纸。喺Openrice见到依间新开既cafe想黎试下,果然无拣错!成个环境俾人嘅感觉好舒服,一啲都唔迫夹,可以舒舒服服专心做下功课💆🏻♀️▪️黄金虾Superbuns Lunch Set ($58)呢个包入面嘅料有黄金虾,牛油果,卡真蒜蓉牛油同罗勒。偏向系外国人钟意食既brunch salad咁,比较fresh同健康。沙律分量刚刚好,所选用嘅芥末味沙律酱令沙律更吸引醒胃。我哋加咗龙虾汤(+$18),用个杯装住嘅设计劲方便!饮落去龙虾同忌廉嘅味道一样并重,酸甜咸配合得不错,容易不知不觉就饮晒。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️黑松露蟹肉Superbuns Lunch Set ($58)除咗黑松露蟹肉之外,stuffing仲有洋葱同芥末沙律酱。呢个系我觉得三个之中最吸引嘅,主要因为蟹肉香浓,同芥末沙律酱简直系完美搭配。依个餐加既芒果沙冰(+$18)酸甜,叫左少糖,淡淡地,味道非常自然,明显无加调味剂!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️ 薄切牛柳 Superbuns Lunch Set ($58)
最啱我呢啲食肉兽,啖啖肉,牛肉亦10分够味,不过汁既份量唔太多,下次叫店员俾多啲汁💁🏻♀️ 最后一个餐我哋跟咗latte(+$15) 望住棵圣诞树叹咖啡,心情即刻放松左不少💁🏻♀️
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️3.5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔸Overall ($225)
📍 deFoodies (观塘)
观塘励业街46号天辉工业大厦1楼