2023-12-08
开始思乡了 突然间好想食台湾牛肉面,系炮台山天后附近有一间台湾料理,叫六両三,今次就试吓佢先环境唔错,坐得舒服,佢地系用qr code 落单,选择都多(连台湾干拌面, 便当都有)叫咗招牌红烧牛肉面(半肉半筋) 套餐,抵食好多,佢可以比你拣汤底红烧或麻辣及浓度,面底多少,可以+$8试个百页豆腐,+$10冻白桃乌龙,另外仲叫咗炸澎湖花枝丸 佢嘅牛肉面大大碗,牛肉同牛筋好淋,汤底好浓,佢嘅汤底系标明没有加上味精同埋有药膳嘅味道(对女人嚟讲好补身),面底好弹牙,餐厅都有贴出食牛肉面嘅吃法,呢个好好,好贴心,正 百页豆腐,系卤水豆腐加上台湾嘅甜酸酱,好好味~~ 炸澎湖花枝丸系我嘅最爱,花枝丸大大粒,佢可以拣辣味,佢系用新鲜墨鱼丸,有大大旧墨鱼丸肉系入面,好弹牙,加上辣嘅椒盐味,成个花枝丸即刻提升咗,一口气连食几粒 白桃乌龙(无糖),佢系用密封嘅饮品包装,干净卫生,有白桃味,好特别,乌龙茶茶味浓度适中,睇得出餐厅系用心经营及将最好嘅食物比顾客,抵赞
百页豆腐,系卤水豆腐加上台湾嘅甜酸酱,好好味~~