2023-12-28
呢几日系网上见到介绍依间新开唔系好耐嘅 "aga Restaurant & Bar"。餐厅每道菜都用心制作,即叫即整,上枱时热辣辣,确系好味嘅,我非常欣赏,大家可以不妨一试 ~店内既装潢充满型格工业风设计,地方阔落 ; 近窗口位置有落地玻璃望出去,视野更广阔,亦设有户外座位,感觉悠闲写意!餐牌上有唔同种类嘅食物,慢煮美国安格斯肉眼、美国猪肋骨、扁意粉、全日早餐等等,款款都唔错咁。AGA 全日早餐 $138All day breakfast 摆盘好有心思,十分吸引,食材非常丰富,包括有咸香味嘅烟三文鱼,烟肉煎至脆脆的,黑松露炒蛋,蛋味浓郁嫩滑,黑松露独特嘅味道,令人难忘!烤得好香嘅荷兰大啡菇,牛油蒜味浓厚且香脆嘅蒜蓉包,少少甜甜地有黑椒嘅台湾烤肠,款款食物好新鲜,多谢重口感,味道又非常配合,值得推荐嘅菜式。蒜香橄榄油虎虾扁意粉 $128放系枱上面已经闻到好香,用橄榄油炒香嘅虎虾,亦充满蒜蓉香味,虾肉浓郁弹牙,非常爽口,鲜嫩无比。手工制嘅扁意粉,非常弹牙有咬口,烟韧度啱啱好,唔会煮到淋身,值得一赞!Honey Latte $68Signature 既 Honey La
AGA 全日早餐
蒜香橄榄油虎虾扁意粉
Signature 既 Honey Latte,圣诞树拉花好靓,依杯有蜂蜜嘅清甜,又带点花果香气,甜度适中,杯面仲有焦糖脆脆,有得食有得饮,依杯奶香味会重一点,比例与咖啡多啲,绵密泡泡,口感幼滑,亦带出咖啡香气。
Honey Latte
呢杯沙冰真系超浓嘅朱古力味,甜度啱啱好,带囗啲朱古力甘甘地,口感幼滑,确实唔错。
Chocolate Smoothie