台湾菜系我好钟意食嘅Comfort Food🇹🇼简单但好有温暖嘅感觉🩷 今日嚟到呢间新开嘅小店规模比较少主要做街坊生意😋 但系菜式平凡得来有种用心既诚意❤️份量丰富CP值好高🥹⭐️ 人气特浓台式牛肉面 🍜一饮嘅红烧汤底浓郁但系唔油腻🔥调味嘅平衡啱啱好🫶🏻牛筋同牛腱非常之入味但系唔好太多脂肪🐮 仲有满满既既红萝卜白萝卜同埋酸菜🥬食到丰富既蔬菜好感动🤗⭐️ 盐酥鸡肉燥饭 🍗即炸既盐酥鸡好香口又Juicy🐔配上肥瘦相间嘅肉燥充满油香🥓配饭岩岩好🫰🏻⭐️ 糖心皮蛋冻豆腐 🍳糖心嘅皮蛋充满咸香好滋味🥚 配上滑捋捋嘅冻豆腐🤍用酱油膏同埋肉松调味好有台湾风味🥩⭐️ 胡椒汤浸萝卜 🥕呢道又系必食嘅特色菜🩶米白色嘅胡椒汤调味恰到好处🌶️ 饮落顺口又暖胃😋 配上红萝卜同埋白萝卜好健康养生🥹⭐️ 炭烧乌龙茶 🍵⭐️ 冬瓜茶 🥒冬瓜茶入口清甜好有台式嘅古早味🏮乌龙茶茶茶香够浓郁又有碳香

⭐️ 人气特浓台式牛肉面 🍜
盐酥鸡肉燥饭