2023-08-20
🐱荃湾系美食林立既地方😍今次就试下呢间朋友大力推荐既醉药专门店,系坊间比较少见😂我见餐牌既食物选择非常多,有砂锅米线、麻辣/醉药小食、药膳鸡汤等等😂感觉好健康😜砂锅醉药鸡濑粉(煮鸡酒):$68🌕🌕🌕🌕/5 呢款系招牌菜😝面底可以拣米线、米粉、粉丝、刀削面、银针粉、濑粉或白饭😂我非常满意有我最钟意既濑粉😍汤底有大量红枣及少量云耳、淮山😍好补身!饮落系好足料,落足心机煲,零味精🙌🏻鸡件份量都好多😂砂锅鸡汤翅米线:$68🌕🌕🌕🌕/5 米线上台时仲滚下滚下,热辣辣🔥鸡汤饮落超清甜,鸡味浓郁得来唔会油腻🐓饮左大半碗🥳翅系好爽口有口感🙌🏻鸡件一样份量好多,大件夹抵食😋醉三宝(牛舌、猪肚、薰蹄):$52🌕🌕🌕🌕/5最出名既醉酒小食一定要试!酒味唔会过浓,唔好酒味既朋友都觉得刚好🥃比较特别嘅系落咗桂花,食落原来几夹😂最喜欢系牛舌,好厚肉😍而且非常入味🥳醉乳鸽:$98🌕🌕🌕🌕/5乳鸽配醉酒呢个配搭系第一次食,估唔到咁有惊喜😂乳鸽系全只上,啖啖肉😜我好钟意食佢既皮,因为一啲都唔肥腻,系好爽😋😋醉蛋:$10🌕🌕🌕🌕/5呢个系溏心醉蛋,不会过熟,有少少流心🥚成只蛋都好入味😋
砂锅醉药鸡濑粉(煮鸡酒):$68
砂锅鸡汤翅米线:$68
醉三宝(牛舌、猪肚、薰蹄):$52
醉乳鸽:$98
醉蛋:$10
🌕🌕🌕🌕/5
呢个系溏心醉蛋,不会过熟,有少少流心🥚成只蛋都好入味😋