2016-10-01 268 浏览
铜锣湾返工放饭嚟嚟去都系果啲确实几闷!见sogo附近有间新西餐开咗原本对楼上铺有D犹豫,呢幢嘢午饭实在太多人等lift,好在系2/F,可以直接行上去𥚃面环境好young感觉轻松舒适!set lunch选择颇多,新张仲有优惠送汤+沙律卡邦尼配带子配饭好似较少见,一于拣佢!同事拣个西冷扒,一齐share。餐汤系野菌磨菇汤汤好浓好香磨菇味颇足料!有D龙虾汤feel今日系Caesar salad,沙律汁量适中,菜种类好多,好新鲜个烩饭,饭同汁比例恰当,汁有水凖,唔漏,饭软度适中,呢个汁用作烩饭感觉几特别!烟肉ok,好香浓,同汁混埋本菇、翡翠苗一齐放入口带子都ok,唔黐牙!整碟份量刚好!烤西冷扒份量好足,好厚身!生熟拿揑凖绳,有肉汁,牛味好浓,外香内嫰,筋唔多亦唔韧配上自家制烤汁更惹味!薯角热辣辣,外层味道好醒胃好香,有特别嘅调味,亦附上自家制特式茄汁,个汁有少许似意式酱,好香好有层次,好match!呢餐感到制作用心,一D都唔求其,值得鼓励喺呢区以呢个价钱食到水准同服务都咁好确实唔易!会再光顾
汤好浓好香磨菇味颇足料!有D龙虾汤feel
野菌磨菇汤
凯撒沙律
同汁混埋本菇、翡翠苗一齐放入口
带子都ok,唔黐牙!整碟份量刚好!
卡邦尼带子烩饭
烤西冷扒份量好足,好厚身!
生熟拿揑凖绳,有肉汁,牛味好浓,外香内嫰,筋唔多亦唔韧
喺呢区以呢个价钱食到水准同服务都咁好确实唔易!会再光顾

即磨咖啡