元朗本地人~带重要的人来吃吧,你一定不会失望🥰!这间店既装饰充满住日式风情,最特别系佢既卡位有独立空间,唔会望到其他客人,够哂私隐同舒服。今次我地就系度庆祝拍拖十周年!👏🏻原条长崎网池刺身🐟👍🏻👍🏻👍🏻重点推介!新鲜一d都唔腥,唔驶点wasabi,配佢既酸汁感受下佢既鱼自己本身既鲜甜味!鱼片切到好薄,一d筋同渣都冇!食完条鱼骨仲可以拎去炸脆食埋!除左味道好,摆盘亦好靓,有个萝卜片整既小烛台,打卡一流!北海道海胆墨鱼刺身😋一向都系海胆fans,海胆鲜甜冇臭同苦味,但墨鱼最有惊喜,creamy唔韧,惊喜之选!北海道厚岸真牡蛎🦪生蚝肥嘟嘟又白雪雪,口感滑而多汁!原味感受生蚝既海水味,配汁和海澡食口感就咁丰富!和风三蟹手卷、牛油果软壳蟹卷、云丹天妇罗小卷🦀和风三蟹手卷内有真蟹肉,而云丹天妇罗小卷入面系海胆!牛油果软壳蟹卷就非常抵食,劲多件,软壳蟹炸脆,牛油果成熟程度刚好劲cream又入口即溶!和风刺身沙律&石锅鳗鱼饭🍚刺身仲多过菜😂 粒粒切成正方形,有三文鱼和吞拿鱼!鳗鱼表面烧香,汁唔会太多,鱼肉够厚口感非常好!石锅有饭焦脆卜卜!白兰树下🥃&炸池鱼& 烧牛舌 今次饮既系白兰树下Gin酒,加左青

原条长崎网池刺身🐟👍🏻👍🏻👍🏻

原条长崎网池刺身

北海道海胆墨鱼刺身😋
北海道海胆墨鱼刺身

北海道厚岸真牡蛎🦪
北海道厚岸真牡蛎

和风三蟹手卷、牛油果软壳蟹卷、云丹天妇罗小卷🦀

和风刺身沙律&石锅鳗鱼饭🍚

白兰树下🥃&炸池鱼& 烧牛舌
今次饮既系白兰树下Gin酒,加左青柠感觉更清新,如果酒量唔错,可以饮下!炸池鱼同烧牛舌味道较浓,送酒就一流喇!

石锅鳗鱼饭

整体而言,环境舒服,食材优质,物有所值。纪念日之选!❤️

原条长崎网池刺身
北海道海胆墨鱼刺身