2022-08-16 54 浏览
想知一间食店既食物质素,odd hours 睇下多唔多人食应该都略知一二, 周末去开湾仔,周围行下揾啲未食过既铺头医肚,找到这间几有日本风情既幸屋拉面店,都几满意,值得推介店铺唔算大, 有高枱有矮枱,通常一两个人都系坐高枱, 几个人就可以坐矮枱拉面,沾面,丼饭,小食任均选择,今次食左黑蒜浓厚山药豚骨拉面一来紧系饮啖汤先啦,我拣左正常汤底浓度,唔想太咸,饮落好顺喉,正常又唔会系淡味,成个口腔都系黑蒜既味道两大块豚骨, 好厚肉,好嫩,又入味,贵质不贵量,其他配料:蛋,菜都水准正常, 面条都好味道其实食一碗面已经好满足, 但总想食多样小食, 叫左个炸鸡, 上菜时侍应提醒碟热,呢下我觉得真系好窝心,窝心在热碟盛炸鸡, 唔系每间店都对细节这么有要求,值得欣赏炸鸡皮脆肉嫩,令成餐饭完美作结

炸鸡皮脆肉嫩,令成餐饭完美作结