2020-05-16 1863 浏览
今晚去左土瓜湾下乡道新三兴点左四个菜,冰镇掌亦,小炒皇,金银蒜蒸胜瓜,虾多士先讲个掌亦,肉既比例稍微少,但肉质好,有咬头,味道亦可。虾多士,面包炸得刚好,一整只虾放于多士上,滴下数滴炼奶,好食因为虾够新鲜,多士够脆。小炒皇,材料极多,韮菜花,鲜虾,虾干,虾米,鲜鱿,义烧,腊肠,瑶柱,腰果,辣椒,微辣,感觉有少许XO酱,虾类同鲜鱿都好鲜味,菜花爽嫩,腰果唔淋,亦无油抑味。金银蒜蒸胜瓜,鲜嫩既胜瓜加左金银蒜来蒸,垫底既粉丝再加左少少头抽,D胜瓜既鲜甜度就好似食紧海鲜咁,如果身体唔方便食海鲜,或者要食素既人士,呢个素菜确够鲜味。新三兴洗手间干净,连埋店外约有80个座位,一定要订枱,部份菜要之前一日预订,宜先看餐牌,地方唔算易揾,睇定地图。PS 食物摆碟很花心思,视觉亦得到了满足。
今晚去左土瓜湾下乡道新三兴

点左四个菜,冰镇掌亦,小炒皇,金银蒜蒸胜瓜,虾多士

先讲个掌亦,肉既比例稍微少,但肉质好,有咬头,味道亦可。

新三兴

PS 食物摆碟很花心思,视觉亦得到了满足。
2020-05-09
$172.5 (晚餐)