2019-09-07 66 浏览
几日前喺观塘整完甲,就叫咗男朋友出观塘一齐食饭。男朋友话喺openrice 见到有间新开嘅车仔面—B哥车仔面都几多正评,咁就去试下。B哥车仔面好多𩠌选择,我哋企咗喺收银到几分钟都未拣好,待应超好人咁俾张外卖纸我哋坐底慢慢拣。我要咗个三𩠌面—萝白,牛腩,甜斋,米粉。原本叫咗走辣,不过老板好有心,另上一份自家辣酱俾我哋试下。个辣酱几得意,唔系得个辣味,系先甜后辣,点牛腩都几夹!萝白系我每次食车仔面必点嘅𩠌,B哥嘅萝卜冇喳够甜,大推!甜斋都好味,呢度好细心,甜斋系分开上,口感有啲似油炸鬼,几特别。男朋友叫咗细B套餐,有猪皮,猪红,鱼蛋,萝卜同生菜,好丰富。男朋友都赞啲𩠌好入味,又足料。整甲整左成两个钟好肚饿,所以我哋另外叫咗两样小食。两样都真心推介!首先系香茅鸡翼,鸡翼热辣辣上枱,啲肉有淡淡香茅味,肉质又唔会干,完全比得上泰国店嘅鸡翼!另一样小食系香炸虾饼。食落觉得虾饼应该系自家手打嘅,外面香脆入边弹牙,加埋啲甜酸酱好惹味!饮品方面,我哋要咗公和豆浆同埋咸柠七。公和嘅豆浆不嬲都好香浓豆味,呢到有得叫,当然要饮啦!另外值得一提嘅喺,呢度有免费Wi-Fi,超级贴心!B哥车仔面食材新鲜而且服务周到

三𩠌面
甜斋

自家辣酱

细B套餐

香茅鸡翼

香炸虾饼

公和豆浆&咸柠七

另外值得一提嘅喺,呢度有免费Wi-Fi,超级贴心!

B哥车仔面食材新鲜而且服务周到,系值得推介嘅良心食店!
三𩠌面
甜斋