餐厅: 鮨燐
资讯:

2024-07-04 155 浏览
之前喺上环返工都唔知道原来有一间好食嘅omakase🙈朋友介绍,所以今日就过嚟食lunch,店舖唔系好大,估唔到都几多人食,所以最好book定位。我同朋友今日叫咗11贯,食材都好新鲜厨师好用心💫✨爱媛县胶原蛋白鲷加咗少少竹炭盐喺上面调味, 口感偏向胶原重嘅感觉几特别。✨北海道蜜乌贼✨北海道间白鱼✨岩手县赤贝非常爽口。✨大分县深海池鱼✨长崎县嘅池鱼仔✨兵库县甜虾✨北海道银鳕鱼火灸过之后油香感比较重,我钟意。✨北海道马粪海胆师傅一啲都唔吝啬,放咗好多海胆俾我哋,而且海胆都新鲜。✨酱油渍赤身加上姜葱,好有日本嘅味道。✨大吞拿鱼腩✨香葱吞拿鱼卷又系落咗好多香葱吞拿鱼,啖啖都好丰富。最后仲有菠萝或者开心果雪糕拣🍦

✨爱媛县胶原蛋白鲷
加咗少少竹炭盐喺上面调味, 口感偏向胶原重嘅感觉几特别。

✨北海道蜜乌贼

✨北海道间白鱼

✨岩手县赤贝
非常爽口。

✨大分县深海池鱼

✨长崎县嘅池鱼仔

✨兵库县甜虾

✨北海道银鳕鱼
火灸过之后油香感比较重,我钟意。

✨北海道马粪海胆
师傅一啲都唔吝啬,放咗好多海胆俾我哋,而且海胆都新鲜。

✨酱油渍赤身
加上姜葱,好有日本嘅味道。

✨大吞拿鱼腩

✨香葱吞拿鱼卷
又系落咗好多香葱吞拿鱼,啖啖都好丰富。

最后仲有菠萝或者开心果雪糕拣🍦