2021-04-15
呢一间日本野好特别,系同另一间泰国餐厅同一个铺位,本身之前果日食完泰国野,喺老板家推介下黎试埋佢哋嘅日本野🙂佢地铺头都几大,分开左两边,一边食日本野一边食泰国野,问过可以两边野食一齐叫都冇问题,一间铺头可以满足到食日本野同食泰国野嘅愿望,呢两种菜式我相信亦都系香港最受欢迎嘅亚洲菜,佢地其实都几有生意头脑💯装修方面亦都好用心,天花板挂满一啲日式嘅纸伞,仲有棵樱花树,绝对系打咭位,亦播住日文歌曲,好有气氛👺👹同朋友两个开餐,佢叫左一个葱吞拿鱼蓉丼,我叫左一个角切鱼生丼同埋两件炸鸡葱吞拿鱼蓉丼朋友话好好味,食得出系靓嘅食材,而我食嘅角切鱼生丼鱼生好新鲜,份量亦都好足够,炸鸡炸得外脆内软值得一赞嘅系佢哋好一丝不苟,鱼生饭会用番木嘅汤匙,其实呢一样野系香港好多餐厅都忽略左,服务细心有礼,侍应会问我地啲嘢啱唔啱食,亦都多次帮我地添茶价钱系区内可能算偏贵,但系无论食物质素同埋服务绝对值回票价我亦都有问佢地拎夜晚menu黎睇下,佢地应该系主打串烧嘅居酒屋,迟d限聚解除后,一定会约埋成班friend黎食串烧饮清酒
价钱系区内可能算偏贵,但系无论食物质素同埋服务绝对值回票价