2022-07-04
旺角成日行过依间餐厅都觉得好Grand,难得有朋友都想试就试下。餐厅有三层,空间感十足,以工业风设计为主,灯光昏暗,但内在环境都好干净,枱同枱之间距离都好足。前菜西班牙红虾薄切,个红虾好重鲜味,再加上酸酸地既鱼子,好醒胃。火灸赤虾海胆酱樱花虾意大利饭,赤虾岩岩好熟,有少少刺身感觉,同样只虾好鲜,好食。个Risotto唔重忌廉,反而食得出满满既海胆味,入面仲有啲樱花虾仔,有日式既感觉。听讲依度扒都出名,于是叫左个特选级牛林上盖扒配蕃薯条。口感好淋好重牛味,点埋mustard /烧汁就锦上添花,不过今次个牛好食,唔洗其他都够。牛肉下面仲有薯蓉,都几幼滑。蕃薯条出奇地辣辣地,几正。饮品方面,依度都有酒同特饮提供。个样整得好靓。Cocktail酒味比较出带有少许果味,而Mocktail都比较甜啲,始终都系唔同果汁饮品混制。总结,依间餐厅用料上乘,好多时啲肉类同海鲜唔洗点啲汁去调味已经好好食。另外职员服务态度好好,环境好坐,好适合和朋友一齐黎锯扒Chill下。