餐厅: 彩福皇宴 (安達中心)
资讯:

2018-11-03 217 浏览
彩福皇宴听就听得多,但系呢到食中菜都系第一次呀。 酒楼装修都比较时尚,感觉新净和舒适。当日都有啲宴会, 好彩地都系等咗一阵间就好快有位了。脆皮南乳鸡鸡皮整得好脆好有光泽,南乳味够香,鸡够 嫩滑兼且juicy,用南乳整嘅鸡原来都几好食,味道几特别呀。带子海鲜杂菜煲当中主要有珊瑚蚌,虾,带子和蟹柳,份量够晒多, 珊瑚蚌烟韧,带子大粒兼弹牙,虾够晒爽口, 蟹柳软熟, 再配西兰花,菜心和唐生菜, 一个煲里面有咁多料,呢个煲真系好抵食。蒸元贝由于我系带子控,点少得叫个粉丝蒸带子呀。 清蒸带子够晒清甜嫩滑, 火喉控制得好好,粉丝够晒入味,落少许豉油非常惹味。黑松露秋葵带子炒滑蛋第一次咁样食黑松露炒蛋, 轻轻既黑松露味,再配上爽口嘅秋葵, 当中夹杂少量带子, 炒埋一齐原来味道都好夹。椒盐鲍鱼粉薄香脆, 即叫即炸,新鲜出炉所以热辣辣的, 鲍鱼烟韧,椒盐够晒惹味,唔会太咸。清蒸沙巴龙趸斑鱼好大条,够晒滑和新鲜,烹调时间控制得好好, 鲜味十足。三大优惠我都唔执输叫咗两样, 真系超级抵食!如果唔想烦可以选择孖宝餐,都系一个唔错嘅选择。四个人食每人都系食咗200蚊左右,真系饱到一个点。

当日都有啲宴会, 好彩地都系等咗一阵间就好快有位了。

脆皮南乳鸡

带子海鲜杂菜煲

蒸元贝

黑松露秋葵带子炒滑蛋

椒盐鲍鱼

清蒸沙巴龙趸斑

鱼好大条,够晒滑和新鲜,烹调时间控制得好好, 鲜味十足。

三大优惠我都唔执输叫咗两样, 真系超级抵食!

如果唔想烦可以选择孖宝餐,都系一个唔错嘅选择。

四个人食每人都系食咗200蚊左右,真系饱到一个点。
2018-10-25