2022-07-03 171 浏览
天气咁干燥真系要饮下汤水滋润下😋之前一直都好想试下依间米芝莲推荐既「椰小盅」,今次终于比我食到啦😆餐厅标榜选用越南🇻🇳老椰子,每款汤都以原个椰子去炖,每日新鲜炖制,不加味精,炖足4️⃣小时🤩织金竹笙乌鸡椰小盅用料十足,可以见到有竹笙、乌鸡、红枣等等,入口超级清甜🥰完全无添加味精,十级推介👍🏻原来椰小盅匀以新鲜椰水做汤水,百分百从椰子里取出,绝无添加原汁原味,可以感受到椰子味已经完全融入左汤入面😙😙螺片鸡腿炖盅汤炖盅汤用料都十分足料🤩一小盅既汤内除左汤外,全是汤料,包括螺片、鸡脾、红枣、杞子等等,螺片大大一块好爽甜,而且鸡脾啖啖都系肉好juicy 💦汤有火候之余仲好清甜,真系有家既味道😍叉烧拼烧腩仔 + 肉燥紫薯饭🍚估唔到佢地既叉烧拼烧腩仔同出面既烧腊舖质素一样😎特别系烧腩仔既皮又脆又有咸香,配合肉燥紫薯饭味道啱啱好😚可以消除油腻感,而且紫薯饭相当有口感,有种健康既感觉😆玫瑰露豉油大鸡脾 鸡脾大只很黎好入味,带点玫瑰香,肉质嫩滑多汁💦食到停唔到口🤤仲有啫喱做饭后甜点,依餐真系食很好满足🥰

织金竹笙乌鸡椰小盅

螺片鸡腿炖盅汤

叉烧拼烧腩仔 + 肉燥紫薯饭🍚

玫瑰露豉油大鸡脾

仲有啫喱做饭后甜点,依餐真系食很好满足🥰
2022-06-25