2018-07-04
同男友去庆祝周年纪念 预早book左夜晚omakase 师傅好细心 会问清楚你既饮食喜好同budget 再度身为客人准备唔同既菜式男友知我极爱海胆 所以就order左成板海胆 当晚用左成板海胆整海胆杯 海胆好鲜甜 无腥味 两个食一板都唔会顶胃刺身好新鲜 有肥美既拖罗 鱿鱼紫苏包海胆卷 虾 三文鱼等等基本刺身 师傅有建议刺身既进食次序 但我就随自己中意咁食 无跟另外有成条鱼刺身 唔记得叫咩名 配姜食都几特别 多士跟鱼子(都系我最爱)同用吞拿鱼整既source 两个人食唔晒咁多件多士 好饱软壳蟹沙律好青新 呢个都系佢地既招牌沙律 好开胃!软壳蟹卜卜脆最后有慢煮牛 唔记得影相 第一次系日式餐厅食慢煮牛 牛肉好腍 份量都多 因为最后一道菜黎 我地已经饱到食唔晒 甜品系豆腐雪糕加培茶cheesecake 由于饱得济 我地只系食左雪糕 全晚大约有7/8道菜 食完真系超级饱 每样菜都好满意 师傅每上一道菜都会介绍 虽然环境唔高级 地方细细 但就有宾至如归既感觉
另外有成条鱼刺身 唔记得叫咩名 配姜食都几特别