2019-12-29 63 浏览
听朋友讲系显径邨冬菇亭出左海鲜蒸汽火锅,天气又转凉,见近近地就去左尝鲜平时火锅店既酱料区通常都好乱,但黎度都算好企理龙虾餐、海蟹餐(各一)6款海鲜拼盘二人份量海鲜拼盘,两个人食真系岩岩好,适合每样都可以试d。有圣子皇、贵妃蚌、多宝鱼、黄金蚬、海虾同时令贝。样样都够晒新鲜安格斯牛肩肉牛肉肥瘦均匀,好靓既雪花纹,入口软腍,肉味浓郁火锅配料配料可任选8款,我地拣左滋补花胶、自家制墨鱼滑、虾滑、自家制墨鱼丸、贡丸、牛根丸、肥牛同菜。自家制真系自家制,用料的确足料新鲜,相比起贡丸同牛丸就比较逊色。竹庶水及汽水任饮值得一提既系竹庶水,一d都唔会死甜,系岩岩好既竹庶甜粥底将栗米粒、芋头粒、南瓜粒同米饭加入充满海鲜鲜甜既汤底煮成海鲜粥,味道又点会差。煮到粥底软绵,连盐都唔洗落整体得分:4 / 5

平时火锅店既酱料区通常都好乱,但黎度都算好企理

龙虾餐、海蟹餐(各一)
6款海鲜拼盘

安格斯牛肩肉
牛肉肥瘦均匀,好靓既雪花纹,入口软腍,肉味浓郁

火锅配料

竹庶水及汽水任饮
值得一提既系竹庶水,一d都唔会死甜,系岩岩好既竹庶甜

粥底

整体得分:4 / 5