2022-03-02 99 浏览
今日去咗大埔揾朋友,揾完朋友有点肚饿喺附近揾嘢食,看见有间日本餐厅,日本菜很久都没有食,今日就决定食这间日本菜,入到餐厅环境舒服,空间感十足,地方寛倘,唔会好迫,佢呢间餐厅系用QR code落单嘅,都好方便又环保,细看餐牌有很多选择,每一样嘢我都很想食,我点了一个广岛蚝锅,这个锅的汤底用鲜鱼熬制,鲜鱼味浓郁,广岛号都好好味,鲜甜比我想像中肉厚,另外汤底都有鲜蚝同埋蔬菜嘅味道,难得都蚝锅做得十分出色,我另外还点了寿司拼盘,每件寿司都是即时做的八爪鱼寿司,食入口爽口有口感,蟹子寿司,入口卜卜脆10分新鲜,北寄贝寿司也很好味,因为他的食材新鲜,所以制造出来的都很高质素,我点了一个炸年糕,芝士年糕刚刚乍起,外层炸到金黄色,而且带点脆的口感,食一口我唔要年糕中间啲芝士溶化龙龙的芝士味,加上年糕本身的软硬口感适中,软糯的感觉,我本身非常喜欢食,总括今日的食物新鲜,而且有质素食材选料有挑选,我会一定再嚟食
今日去咗大埔揾朋友,
揾完朋友有点肚饿喺附近揾嘢食,看见有间日本餐厅,
都好方便又环保,细看餐牌有很多选择,
鲜鱼味浓郁,
我另外还点了寿司拼盘,每件寿司都是即时做的
八爪鱼寿司,食入口爽口有口感,
龙龙的芝士味,
加上年糕本身的软硬口感适中,软糯的感觉,我本身非常喜欢食,
总括今日的食物新鲜,而且有质素
食材选料有挑选,
我会一定再嚟食