2022-06-29 101 浏览
用料决定了一切今日去食火锅,系香港,大家真系一年四季都咁钟意打那边卢。即使系夏天,开著冷气,大家聚首一堂,一样咁开心。今日都叫了不少正料,极品黑豚肉肉味超浓,即使咁薄既一片都食出个猪既香味。佢份量可以选择要半份或全份,即使我两个人食,都可以选择半份。瑶柱干贝滑滑真心觉得系火锅店必食,因为滑不可能我自己打,而滑系火锅时,系一样好正既配料,今日既滑,食出啖啖鲜味,吾会只系得粉,系料打成胶。响铃大大只写住三秒响铃,一二正好食啦🤣吸晒汤既精华。加上鲜炸,火锅必点。我自己觉得打边卢最后要黎个乌冬先完美大作结。最后叫个乌冬,即使到最后,麻辣汤佢然系好浓,又吾会好油,加上本身锅底有豆腐同鸭血,连埋佢地一齐食,大满足。竹蔗茅根马蹄水打边炉清热必备,凉凉佢,佢冇落好多糖,反而令佢好清新。最后,甜品系芋圆鲜草冻。食完火锅食个鲜草去去火,又冻又甜,加上少量红豆薏仁,正。
用料决定了一切

今日都叫了不少正料,

响铃
大大只写住三秒响铃,一二正好食啦🤣
吸晒汤既精华。加上鲜炸,火锅必点。

竹蔗茅根马蹄水
打边炉清热必备,凉凉佢,佢冇落好多糖,反而令佢好清新。

最后,甜品
系芋圆鲜草冻