2022-06-25
Dinner Set B ($988)沙律有几款酱汁可以选择,我拣咗柚子醋,配料唔系斋菜咁boring,有芦笋、虾及莲花茎,够晒特别南非孔雀活鲍鱼新鲜鲍鱼口感烟韧,有几款食法,可以先食原味、又可以加紫苏花、又可以加海苔忌廉汁,3款食法我都好钟意,尤其是紫苏花,铁板烧鲍鱼加紫苏花比较少试过熊本县厚切A5和牛大厨提议煮到5成熟,外脆入口即溶,如果嫌唔够味道,仲可以加啲竹炭盐,可以加炸蒜食,又可以用紫苏叶包住食,感觉上真系冇咁腻㗎㖞!三文鱼子海胆炒饭最尾点少得炒饭,不过呢个好特别,系用酒杯食炒饭!再加埋三文鱼子及海胆,太满足啦~鲣鱼清汤超级鲜甜又多料,仲有一大片北寄贝甜品最尾仲有雪糕及餐饮,正!估唔到有紫薯雪糕~食物唔止有单一味道,大厨有预备及介绍各种食法,同一碟食物都有不同惊喜。服务好好,坐得又舒服,啲装饰品又够靓,值得一试
沙律
沙律
莲花茎
南非孔雀活鲍鱼
南非孔雀活鲍鱼
鲣鱼清汤
超级鲜甜又多料,仲有一大片北寄贝
鲣鱼清汤
甜品
最尾仲有雪糕及餐饮,正!估唔到有紫薯雪糕~
甜品