2018-09-22 79 浏览
约饭约咗成两个月,终于约到日大家都得闲🤩,又挑起条瘾想韩烧,今次就拣咗熨烤达人,因为我同朋友之前都有食过,唔洗惊中伏嘛🤣一入座店员就即刻送上三款前菜,味道唔错㗎,而且就咁食又得,用黎包肉食又得,我地都refill咗好几round!炉边蛋系我食韩烧既至爱之一,有粟米同芝士比我地落落去,加埋真系劲好味,尤其系落芝士,正🤩上次试咗熨斗烤压set,食物几高质又抵食,今次就试下超级熨斗烤压set,有M5牛肉眼扒、牛肋骨、特级雪花牛、厚切五花肉片同埋调味猪皮,牛同猪都有齐晒,正啊!最中意M5牛肉肉眼扒,送上黎个阵仲未开封,确保系真材实料。之后店员好细心咁帮我地烧,仲问我地要几成熟,咁既服务认真抵赞。味道认真唔错,肉质软腍且牛味颇重。之前唔知喺边度听过,韩国人食烧肉兴食水冷面,我地都学下韩国人叫咗碗水冷面,酸酸甜甜咁好开胃,而面条就弹牙有咬口,整体而言不过不失。餐厅宜家搞活动,只要like Facebook page就有饮品送,当日有士多啤梨或者蓝莓梳打拣,我就拣咗前者。本身谂住送既都唔会好得去边,点知劲大杯,仲要味道都唔错!