2019-04-06
其实不是第一次来,因为有小朋友爬架,所以都会同朋友来食饭。今日实在太经典亦太受气了! 话说我们一家来食午餐,点餐后经理过来解释西式及泰式午餐今日没有,只有中式的,刚巧我们都点了西和泰式,于是经理于点餐纸上删了所有没有的餐。本身已经觉得有点失望,因为点餐纸无了一半选择,然后有一位阿姐又行过话 “无鳗鱼架啦” 我哋覆返佢我哋知架啦。到选好之后,就俾点餐纸阿姐,佢就忽然话 “哇,俾小朋友画到咁花嘅”, 真系火到嚟,于是覆佢 “唔系我个女画嘅,系头先个阿叔删嘅,你落单吧啦” 然后佢忽然就发难弹返一句 “使唔使咁悪呀” 我即刻呆左,心谂你无餐,然后屈个小朋友画花,我同返你讲系你同事画可以有几悪。于是同佢讲咁唔使落啦,我哋走啦,佢又再话 “你二公婆做乜咁劳气啫” 我哋再话俾你你会点?我哋无讲粗口只系同返你讲唔系小朋友画嘅仲可以点?就系哩个时候佢就话 “得啦,唔食就算 x数” 我哋一家真心呆左,有无必要用粗口闹人先。我都识讲粗口,唔系惊奇你识讲,而系你客人一家大细,又无对你做过乜,都要用粗口闹客人吗?真系咁唔忧做?咁不如直接唔好做吧啦。。。。