2021-08-08
见到咁多人like,难得经过旺角,所以就嚟左朗豪坊食,未嗌嘢食,侍应先嚟椰菜沙律,椰菜新鲜冰冻够爽口,配上秘制柚子汁,超正,净系斋食椰菜都得🥰🥰椰菜仲可以免费无限次添加👍🏻👍🏻🤤🤤另外,牛蒡茶系几健康嘅,但味道就因人而异,个人麻麻哋牛蒡,觉得有啲苦,似饮紧中药🌿天幕御膳 $148有三种食法🍤🍤1.普通天妇罗食法,配上萝卜泥姜末及天妇罗汁沾上品尝2.天丼,顾名思义就系天妇罗配丼饭,将天妇罗放于饭上,淋上秘制丼饭酱汁一同品尝3.天茶泡饭,将天妇罗放在饭上,加入秘制坚鱼汤,最后加上芥末及紫菜作点缀😋试完三种食法后,我就比较觉中意1及2 mix埋食,天妇罗沾上萝卜泥姜末及天妇罗汁,会唔够味,但加上秘制丼饭酱汁后,即刻升华咗去另一个境界🥰🥰天吉双品(冷)$108冷乌冬就麻麻哋,个乌冬淋左少少唔够烟银,而冷乌冬嘅沾汁相对就比较淡味,我偷偷地加咗椰菜沙律嘅柚子汁后,就觉得好食咗好多🤩整体食物都ok嘅,不过得60分钟食就真系有啲急,入到去叫完餐,都等咗半个钟啲食物先嚟到,相都净系影咗三张,就已经要食得好急,仲要服务就麻麻地,我哋食咗10分钟(仲有20分钟先够钟),但已经催我哋要埋单🙄🙄🙄结论:食物再好
天幕御膳 $148
有三种食法🍤🍤
1.普通天妇罗食法,配上萝卜泥姜末及天妇罗汁沾上品尝
天吉双品(冷)$108
结论:食物再好食,但要食到咁急,我宁愿落楼下food court食快餐好过😵💫😵💫😑😑