2012-03-15
2月29日同同事嚟左呢度打边炉,因为有张二行平50元的coupon,限时1.5小时,我地订左7点,都唔多人,八个人有三个炉,要order 148元的牛肉套餐才可以用那张coupon,我地叫左一个昆布,牛乳及泡菜汤底,任食牛肉系要食完叫仕应加,但出面就有配菜任攞,仲有云糕及汽水任食及任饮.我地首先攞左d配菜返嚟先,跟住就有三大碟牛肉俾我地,卖相都好吸引㖞.即刻食,牛肉味道ok,昆布及泡菜汤底都好淡,唔够浓味,不过咁样可以食到牛既鲜味,牛有几种的,不过都唔识分,不停食牛,但质素有点唔平均,第一碟系最好味的,之后果d一点好肥,一点有根,其实都唔知系咪我地食既价钱级素呀.不停系度食牛及食菜,粟米都好甜,牛乳汤底系最浓味的,用嚟煮乌冬或面一流,我地都有食乌冬,好滑好味呀,仲有一些好幼既面都好弹牙好味.食左好几碟牛之后已经劲饱啦,最后就系食番杯云糕先圆满啦.