2022-09-28 40 浏览
Deer Kitchen充满少女风味,同时又以田园风格,形造小清新嘅感觉,坐系雀笼内食用晚餐仿似置身系丛林内😝店内空间感好大,就算full house都较少杂音,最啱食住美食同朋友饮住wine chit chat呀😌💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣款set dinner 2️⃣杯Mocktail🐷烤西班牙黑毛猪鞍伴香浓烧汁💰308超带惊喜嘅黑毛猪鞍👍🏻厨师将扒嘅熟食度控制在7成熟嘅比例内,切开后仍会见到肉汁流出嚟,在沾些小烧汁,品尝到肉质鲜嫩外,亦带出独有嘅香味😋🦐厨师推介💰248今次嘅厨师推介系香煎鱼扒拼虎虾,鱼扒煎得金黄脆口,鱼肉鲜嫩,配埋以龙虾肉熬成龙虾汁👍🏻薯菜以紫薯为主,岩哂紫薯控嘅我呀😋🫕西兰花忌廉汤西兰花嘅味道比较重,所以个汤唔会话好重忌廉汤口味,汤嘅质感都相对地稀身,唔洗怕会好腻~🥗芒果虾肉牛油果他他💰38(套餐转配价)新鲜香浓嘅芒果配搭虾肉同牛油果,甜得嚟带点小清新嘅感觉,沾小小个白色乳酪就酸酸甜甜,好开胃添呀~🥟黑松露意大利云吞💰-俾面头嘅脆脆遮住咗,起初以为系得一只云吞,点知食食下就发现其实系多过一只架😂黑松露嘅香味好浓郁,食完个种香味佢然停留咗系口入面👍🏻🍹蓝色美人鱼💰29 (套

🐷烤西班牙黑毛猪鞍伴香浓烧汁
💰308

🦐厨师推介
💰248

🫕西兰花忌廉汤

🥗芒果虾肉牛油果他他
💰38(套餐转配价)

🥟黑松露意大利云吞
💰-

🍹蓝色美人鱼
💰29 (套餐转配价)
呢杯mocktaik用咗Blue Curacao为底,再加入菠萝汁同柠檬汁,饮起上嚟充满住唔同嘅口感层次😋

🍹冷泡水果茶
💰34 (套餐转配价)
酸酸甜甜嘅水果茶配咁多肉类嘅食物就岩哂啦,水果茶底有好香嘅热情果味,再配埋其他水果,成个口感好丰富,但整体感觉唔会话好酸😝

温馨提示✨ 平日嘅星期一至四嚟仲可以用$10优惠价叫埋春鸡食~(不过每月嘅平日都会有offer😍)
烤西班牙黑毛猪鞍伴香浓烧汁
厨师推介