2022-09-30
大坑呢个地方真系好神秘,明明只有几条街但收埋咁多靓cafe同高质餐厅。最近发现一间主打可可嘅cafe,可以试尽唔同品种、产地嘅可可。作为一个朱古力爱好者,一定要去拜访下🧞𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 𝗖𝗛𝗢𝗞𝗢𝗛𝗢𝗢𝗗甜品派对作为餐厅推介嘅tasting menu,甜品派对包含4件甜品,包括1️⃣冷泡可可茶2️⃣意式奶冻|可可蜜|可可豆碎3️⃣黑朱古力泡芙4️⃣焦糖海盐雪糕|朱古力威化筒|单一产地朱古力酱|可可豆碎呢个都系餐厅推荐享用嘅顺序,由淡到浓,品尝可可到朱古力每一阶段嘅味道。我最中意就系4️⃣,甜中带咸嘅焦糖海盐雪糕,由浓可可味嘅单一产地朱古力酱去衬托,加上舖满朱古力嘅威化筒,大满足🫶👍 单一产地朱古力饮品•厄瓜多尔72%非一般冻朱古力😋 餐厅参考cocktail做法,加入可可syrup去shake,提升返可可味。而厄瓜多尔72%比较nutty,坚果味重,饮落好有层次感。夏天饮一杯特浓朱古力真系透心凉🧊 📍CHOKOHOOD大坑铜锣湾道90-96号地下92(E)号舖
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 𝗖𝗛𝗢𝗞𝗢𝗛𝗢𝗢𝗗甜品派对