2020-10-15
好多麦当劳都系开响屋邨里面, 我楼下果间都唔例外, 好多人都会觉得间间麦当劳提供同一种野食但水准系有差异, 呢个我都同意 特别系24小时服务果种, 咁岩我楼下就系, 但叫餐都要睇缘分同时机咁岩今日要去攞包裹又撞正中午时间, 度度都多人,所以决定外卖麦记返屋企慢慢叹6件麦乐鸡餐25蚊,薯条转薯格加加大汽水5蚊, 跟餐配2件脆香鸡翼11蚊麦乐鸡虽然曾经有过一段时间非常难食, 不过近时就算未回复昔日嘅味道都唔太差, 起码口感结实, 而且咁岩新鲜烤起, 所以外皮好薄好脆, 不过冇左果种食炸物嘅过瘾感脆香鸡翼相信系唔少人心中no. 1嘅麦当劳食品, 唔单止因为因为成品水准稳定, 鸡翼大小合理, 而且脆皮位香酥而鸡肉嫩滑, 都不时有油脂流出, 所以都冇投诉, 除左得2件唔够喉之外薯格方面反而令我好惊喜 因为食麦当劳嘅薯条好似抽六合彩咁, 食到新鲜好味薯条嘅机会太细所以果断转新鲜炸起嘅薯格, 比起另一快餐kfc 嘅薯格, 冇咁厚身所以未必感受到当中薯仔粒嘅存在感, 但香口嘅程度更胜一筹, 而且可能新油落锅, 所以放耐少少都仍然干身脆口埋单41蚊
埋单41蚊